'Kalimah Toibah Melahirkan Generasi Bertaqwa'

assalamualaikum Pictures, Images and Photos


Pena Tok Guru

Himpunan Berita PASWP

Sila Clicks

Tuesday, February 22, 2011

Muhyidin Mengaku PAS Kuat Di Sarawak


Tan Sri Muhyiddin Yassin membelasah PAS di Sarawak menandakan PAS menjadi ancaman kepada BN di Sarawak. PAS tidak menyangka Timbalan Presiden begitu gerun dengan kewujudan PAS di Sarawak sehingga membuat tuduhan liar kepada PAS sebagai parti yang mengarut dan membawa pecah belah kepada masyarakat. Beliau memberi amaran kepada rakyat Sarawak supaya menjauhi PAS.PAS merasa bangga dengan kenyataan Tan Seri Muhyiddin, secara tidak langsung mengiktiraf kekuatan PAS di Sarawak.

Taktik Timbalan Presiden Umno menghentam PAS hanya sebagai strategi untuk menutup kelemahan BN yang memerintah Sarawak. Sebagaimana beliau mendedahkan 600 buah sekolah di seluruh negara berada di dalam keadaan yang dhaif, sebahagiannya sekolah berkenaan terletak di Sabah dan Sarawak sehingga ada yang mahu sujud ke bumi.

Siapa yang memerintah Sarawak dan Sabah sehingga bangunan sekolah begitu dhaif sekali. Hampir pilihanraya maka pemimpin BN sibuk menyelami masalah rakyat. Selama 53 tahun apa pemimpin BN buat untuk membangun Sabah dan Sarawak. Ke mana hasil balak, minyak Sarawak? Tan Seri Muhyiddin kena malulah sikit.


Ustaz Idris Ahmad
Ketua Penerangan PAS Pusat

1 comment:

  1. Sekolah agama Rakyat di Kedah pun Daif juga Ustaz.Saya keliru ni Kedah tu siapa yang perentah UMNO ke PAS

    ReplyDelete

التطورات على مدار الساعة

Berita Semasa

Berita Semasa
Sumbangan PAS WP kepada Negeri Kedah

Berita Semasa

Berita Semasa
Sumbangan PAS WP Kepada Negeri Perlis

Viva Gaza Palestin

Viva Gaza Palestin